Ιδιαιτερα Μαθηματα Γερμανικων

Ekmathisi.edu.gr

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ιδιαιτερα μαθηματα γερμανικων online

Γερμανικά

Γιατί να μάθω Γερμανικά;

ιδιαιτερα μαθηματα γερμανικων online

Τα Γερμανικά είναι η γλώσσα που μιλούν οι περισσότεροι κάτοικοι της Ευρώπης ως μητρική, καθώς μιλιούνται στη Γερμανία, Αυστρία, στο μεγαλύτερο τμήμα της Ελβετίας καθώς και στο Λουξεμβούργο. Πολλοί είναι εκείνοι που πηγαίνουν στη Γερμανία για σπουδές, καθώς το επίπεδο των πανεπιστημίων είναι υψηλό. Επίσης στον εργασιακό χώρο αυξάνονται ολοένα οι θέσεις, κυρίως στον τομέα τουρισμού αλλά και σε μεγάλες επιχειρήσεις, για τις οποίες εκτός από τα Αγγλικά θεωρούνται προσόν και τα Γερμανικά. Οι συνεχείς μεταβολές σε κοινωνικό, πολιτικό, και οικονομικό επίπεδο σε μιά καινούργια Ευρώπη την ανεβάζουν στη δεύτερη προτίμηση μετά την Αγγλική.

ιδιαιτερα μαθηματα γερμανικων online

Ποια πτυχία υπάρχουν για την γερμανική γλώσσα;

Υπάρχουν δύο φορείς που πιστοποιούν τη γνώση της Γερμανικής Γλώσσας: Το Ινστιτούτο GOETHE, και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος (σε επίπεδα Β2 και Γ1).
Το Ινστιτούτο GOETHE χορηγεί τα παρακάτω διπλώματα:
Το πρώτο είναι το Zertifikat Deutsch (βασική βαθμίδα), το δεύτερο Zentrale Mittelstufenprufung (μεσαία βαθμίδα), και στη συνέχεια το Kleines Deutsches Sprachdiplom και το Grobes Deutsches Sprachdiplom (ανώτερη βαθμίδα).
Το πρώτο είναι το Zertifikat Deutsch όπου εξετάζονται τα σημαντικότερα γραμματικά φαινόμενα της γερμανικής γλώσσας και ο σπουδαστής αποκτά ένα βασικό λεξιλόγιο, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί ικανοποιητικά σε περιστάσεις της καθημερινής και επαγγελματικής ζωής, τόσο στο γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο.
Είναι μια εξέταση που αντιστοιχεί στο επίπεδο Β1 του κοινού Ευρωπαικού Πλαισίου Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις σύγχρονες γλώσσες.
Το Zentrale Mittelstufenprufung ανήκει στη μέση βαθμίδα όπου ο σπουδαστής πρέπει να είναι σε θέση να καταλαβαίνει και να χρησιμοποιεί με σιγουριά τις σημαντικότερες δομές της γερμανικής γλώσσας και να κατανοεί αυθεντικά κείμενα με υψηλό λεξιλόγιο.
Είναι μια εξέταση που αντιστοιχεί στο επίπεδο Β2 του κοινού Ευρωπαικού Πλαισίου Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις σύγχρονες γλώσσες.
Στη συνέχεια το Kleines Deutsches Sprachdiplom και το Grobes Deutsches Sprachdiplom αντιστοιχούν στο Certificate of Proficiency in English , είναι δηλαδή πτυχία πανεπιστημιακού επιπέδου και ανήκουν στην ανώτερη βαθμίδα. Τα κείμενα που χρησιμοποιούνται προέρχονται από το χώρο της λογοτεχνίας αλλά και από άρθρα εφημερίδων. Ο σπουδαστής σε αυτό το επίπεδο ολοκληρώνει τις γνώσεις του στο συντακτικό και στη γραμματική, ενώ παράλληλα συναντάει πιο δύσκολα φαινόμενα τα οποία μαθαίνει να χρησιμοποιεί με άνεση. Με την ολοκλήρωση αυτής της βαθμίδας ο σπουδαστής παίρνει επάρκεια και είναι σε θέση να διδάξει ο ίδιος τη γερμανική γλώσσα. Όλα τα παραπάνω πτυχία και οι εξετάσεις αυτών διοργανώνονται από το Ινστιτούτο του Goethe σε συνεργασία με Ινστιτούτα της Ελβετίας και της Αυστρίας.
Είναι μια εξέταση που αντιστοιχεί στο επίπεδο του κοινού Ευρωπαικού Πλαισίου Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις σύγχρονες γλώσσες.

ιδιαιτερα μαθηματα γερμανικων online

Πόσα χρόνια μαθημάτων χρειάζονται για κάθε πτυχίο;

Σε εντατικά τμήματα ενηλίκων χρειάζονται δύο χρόνια μέχρι το Zertifikat και άλλα δύο χρόνια μέχρι το Mittelstufenprufung. Για τα πτυχία Κleines και Grosses Sprachdiplom χρειάζεται από ένας χρόνος επιπλέον.

Πότε διεξάγονται οι εξετάσεις για το κάθε πτυχίο;

Οι εξετάσεις για το Zertifikat Deutsch και το Zentrale Mittelstufenprufung διεξάγονται 3 φορές τον χρόνο (Μάιο, Αύγουστο και Ιανουάριο). Αν οι μαθητές περάσουν επιτυχώς τις γραπτές εξετάσεις αλλά όχι τις προφορικές, κατοχυρώνουν την βαθμολογία των γραπτών για μία ακόμη εξεταστική περίοδο, και εξετάζονται μόνον προφορικά. Οι εξετάσεις για τα πτυχία Κleines και Grobes Sprachdiplom διεξάγονται για 2 φορές τον χρόνο (Μάιο και Νοέμβριο). Οδηγεί στο πτυχίο που εξασφαλίζει την άδεια διδασκαλίας της Γερμανικής Γλώσσας.Τα γραπτά αποστέλλονται για δόρθωση στο Ινστιτούτο Goethe Μονάχου από όπου αποστέλλονται και τα πτυχία. Τα Kέντρα ξένων γλωσσών ΑSSOS, είναι από τα λίγα στην Ελλάδα που προσφέρουν προγράμματα σπουδών για την απόκτηση των ανωτέρω πτυχίων, δηλαδή Kleines και Grosses Sprachdiplom.

ιδιαιτερα μαθηματα γερμανικων online

Ποιο επίπεδο γνώσεων είναι απαραίτητο για σπουδές στη Γερμανία;

Σε ορισμένα πανεπιστήμια απαιτείται το Κleines Sprachdiplom και σε άλλα το Mittelstufenprufung για την εγγραφή σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα. Σε αντίθετη περίπτωση οι υποψήφιοι φοιτητές πρέπει να λάβουν μέρος σε ειδικές γλωσσικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια. Τις εξετάσεις αυτές τις διοργανώvει το ίδιο το πανεπιστήμιο.

Πόσα μέρη περιλαμβάνει η εξέταση Zertifikat Deutsch (μέτρια γνώση);

Έχει 2 μέρη , το γραπτό και το προφορικό και οι υποψήφιοι εξετάζονται σε τέσσερις δεξιότητες: κατανόηση κειμένου, κατανόηση προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου και παραγωγή προφορικού λόγου.
ΕΠΙΠΕΔΟ ΖERTIFIKAT ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ/ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΣΕΤΑ)) ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

Συνολική διάρκεια γραπτού μέρους 2 ½ ώρες 3 δραστηριότητες (30 λεπτά) 7 κείμενα (90 λεπτά) 1 έκθεση (30 λεπτά) 1 εξεταζόμενος/ 2 εξεταστές (15 λεπτά)

Πόσα μέρη περιλαμβάνει η εξέταση Zentrale Mittelstufenprufung (καλή γνώση);

Έχει 2 μέρη , το γραπτό και το προφορικό και οι υποψήφιοι εξετάζονται σε τέσσερις δεξιότητες: κατανόηση κειμένου, κατανόηση προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου και παραγωγή προφορικού λόγου.
ΕΠΙΠΕΔΟ MITTELSTUFEN ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ/ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΣΕΤΑ)) ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

Συνολική διάρκεια γραπτού μέρους 3 ½ ώρες 2 δραστηριότητες (30 λεπτά) 4 κείμενα (90 λεπτά) 2 εκθέσεις (90 λεπτά) 1 εξεταζόμενος/ 2 εξεταστές (15 λεπτά)

ιδιαιτερα μαθηματα γερμανικων online

Υπάρχει Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας για τα Γερμανικά;

Σε δύο βασικά επίπεδα Β (ενιαίο τεστ, που σε κατατάσσει ανάλογα με το σκορ σε Β1 Ή Β2) και Γ1. Μάλιστα τον Απρίλιο του 2005 ήταν η πρώτη φορά που δόθηκαν εξετάσεις για το Γ1.

Κάθε πότε δίνονται εξετάσεις για το ΚΠΓ;

Συνήθως οι εξεταστικοί περίοδοι είναι Νοέμβριος και Απρίλιος ή Μάιος.

Πού γίνονται οι αιτήσεις για την εγγραφή στις εξετάσεις ΚΠΓ;

Γίνονται είτε στο φροντιστήριό σας είτε στα γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής σας.

ιδιαιτερα μαθηματα γερμανικων online

Πώς μπορώ να μάθω τα αποτελέσματα του ΚΠΓ;

Αυτά ανακοινώνονται στο διαδίκτυο.

Πόσο κοστίζει η συμμετοχή στο ΚΠΓ;

Αυτή ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Πέρυσι το παράβολο ήταν 80 Ευρώ.

Υπάρχουν ειδικά τμήματα ορολογίας στα Γερμανικά;

Ναι. Λειτουργούν τμήματα μετάφρασης, προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Παν/μίου και του Ιονίου Παν/μίου, καθώς και προετοιμασίας για τις εξετάσεις για μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών (π.χ. Νομική Σχολή, τμήμα Φιλοσοφίας, κ.α).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ - ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ - ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ON LINE