Ιδιαιτερα Μαθηματα Γερμανικων

Ekmathisi.edu.gr

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Γερμανικά

Γερμανικά | Germanika | Ιδιαίτερα Μαθήματα  Γερμανικών

 

Γερμανικά

Τα Γερμανικά είναι η γλώσσα του Πολιτισμού, του Goethe, του Nietzsche , του Mozart, του Beethoven, του Freud και του Einstein. Η Γερμανία αποτελεί ίσως την πιο σημαντική και δυνατή χώρα της Ευρώπης στον πνευματικό, πολιτισμικό και οικονομικό τομέα. Είναι η γλώσσα της Επιστήμης, καθώς οι περισσότεροι επιστήμονες έχουν σπουδάσει σε χώρες όπου ομιλούνται τα Γερμανικά και αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνά χρησιμοποιούμενη γλώσσα σε τομείς όπως, χημεία, φυσική και μηχανική. Εξάλλου, 18% όλων των βιβλίων σε όλους τους τομείς, παγκοσμίως, είναι γραμμένα στα Γερμανικά.
Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη χώρα εξαγωγών. Επίσης, πολλές διεθνείς εταιρείες όπως Daimler- Chrysler, BASF, Bayer, BMW, Siemens και Volkswagen που έχουν την έδρα τους στη Γερμανία , ανοίγουν θυγατρικές εταιρείες και υποκαταστήματα σε όλον τον κόσμο. Έτσι, λοιπόν, αν κάποιος επιθυμεί να σπουδάσει σε πτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο στη Γερμανία και να δώσει ώθηση στην καριέρα του τα γερμανικά αποτελούν απαραίτητο εργαλείο.
Λεπτομερή ανάλυση των εξετάσεων μπορείτε να δείτε κοιτώντας τις σελίδες των διπλωμάτων.

Γιατί να μάθω Γερμανικά;

Τα Γερμανικά είναι η γλώσσα που μιλούν οι περισσότεροι κάτοικοι της Ευρώπης ως μητρική, καθώς μιλιούνται στη Γερμανία, Αυστρία, στο μεγαλύτερο τμήμα της Ελβετίας καθώς και στο Λουξεμβούργο. Πολλοί είναι εκείνοι που πηγαίνουν στη Γερμανία για σπουδές, καθώς το επίπεδο των πανεπιστημίων είναι υψηλό. Επίσης στον εργασιακό χώρο αυξάνονται ολοένα οι θέσεις, κυρίως στον τομέα τουρισμού αλλά και σε μεγάλες επιχειρήσεις, για τις οποίες εκτός από τα Αγγλικά θεωρούνται προσόν και τα Γερμανικά. Οι συνεχείς μεταβολές σε κοινωνικό, πολιτικό, και οικονομικό επίπεδο σε μιά καινούργια Ευρώπη την ανεβάζουν στη δεύτερη προτίμηση μετά την Αγγλική.

Ποιά πτυχία υπάρχουν για την γερμανική γλώσσα ;

Υπάρχουν δύο φορείς που πιστοποιούν τη γνώση της Γερμανικής Γλώσσας: Το Ινστιτούτο GOETHE, και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος (σε επίπεδα Β2 και Γ1).
Το Ινστιτούτο GOETHE χορηγεί τα παρακάτω διπλώματα:
Το πρώτο είναι το Zertifikat Deutsch (βασική βαθμίδα), το δεύτερο Zentrale Mittelstufenprufung (μεσαία βαθμίδα), και στη συνέχεια το Kleines Deutsches Sprachdiplom και το Grobes Deutsches Sprachdiplom (ανώτερη βαθμίδα).
Το πρώτο είναι το Zertifikat Deutsch όπου εξετάζονται τα σημαντικότερα γραμματικά φαινόμενα της γερμανικής γλώσσας και ο σπουδαστής αποκτά ένα βασικό λεξιλόγιο, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί ικανοποιητικά σε περιστάσεις της καθημερινής και επαγγελματικής ζωής, τόσο στο γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο. 
Είναι μια εξέταση που αντιστοιχεί στο επίπεδο Β1 του κοινού Ευρωπαικού Πλαισίου Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις σύγχρονες γλώσσες.
Το Zentrale Mittelstufenprufung ανήκει στη μέση βαθμίδα όπου ο σπουδαστής πρέπει να είναι σε θέση να καταλαβαίνει και να χρησιμοποιεί με σιγουριά τις σημαντικότερες δομές της γερμανικής γλώσσας και να κατανοεί αυθεντικά κείμενα με υψηλό λεξιλόγιο. 
Είναι μια εξέταση που αντιστοιχεί στο επίπεδο Β2 του κοινού Ευρωπαικού Πλαισίου Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις σύγχρονες γλώσσες.
Στη συνέχεια το Kleines Deutsches Sprachdiplom και το Grobes Deutsches Sprachdiplom αντιστοιχούν στο Certificate of Proficiency in English , είναι δηλαδή πτυχία πανεπιστημιακού επιπέδου και ανήκουν στην ανώτερη βαθμίδα. Τα κείμενα που χρησιμοποιούνται προέρχονται από το χώρο της λογοτεχνίας αλλά και από άρθρα εφημερίδων. Ο σπουδαστής σε αυτό το επίπεδο ολοκληρώνει τις γνώσεις του στο συντακτικό και στη γραμματική, ενώ παράλληλα συναντάει πιο δύσκολα φαινόμενα τα οποία μαθαίνει να χρησιμοποιεί με άνεση. Με την ολοκλήρωση αυτής της βαθμίδας ο σπουδαστής παίρνει επάρκεια και είναι σε θέση να διδάξει ο ίδιος τη γερμανική γλώσσα. Όλα τα παραπάνω πτυχία και οι εξετάσεις αυτών διοργανώνονται από το Ινστιτούτο του Goethe σε συνεργασία με Ινστιτούτα της Ελβετίας και της Αυστρίας.
Είναι μια εξέταση που αντιστοιχεί στο επίπεδο του κοινού Ευρωπαικού Πλαισίου Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις σύγχρονες γλώσσες.

Πότε διεξάγονται οι εξετάσεις για το κάθε πτυχίο;

Οι εξετάσεις για το Zertifikat Deutsch και το Zentrale Mittelstufenprufung διεξάγονται 3 φορές τον χρόνο (Μάιο, Αύγουστο και Ιανουάριο). Αν οι μαθητές περάσουν επιτυχώς τις γραπτές εξετάσεις αλλά όχι τις προφορικές, κατοχυρώνουν την βαθμολογία των γραπτών για μία ακόμη εξεταστική περίοδο, και εξετάζονται μόνον προφορικά. Οι εξετάσεις για τα πτυχίαΚleines και Grobes Sprachdiplom διεξάγονται για 2 φορές τον χρόνο (Μάιο και Νοέμβριο). Οδηγεί στο πτυχίο που εξασφαλίζει την άδεια διδασκαλίας της Γερμανικής Γλώσσας.Τα γραπτά αποστέλλονται για δόρθωση στο Ινστιτούτο Goethe Μονάχου από όπου αποστέλλονται και τα πτυχία.

Υπάρχει Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας για τα Γερμανικά;

Ναι. Σε δύο βασικά επίπεδα Β2 και Γ1. Μάλιστα τον Απρίλιο του 2005 ήταν η πρώτη φορά που δόθηκαν εξετάσεις για το Γ1.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ - ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ - ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ON LINE